Ismerd meg a virágpor, mint természetes táplálék hatásait!
A virágpor legfőbb hatásai felsorolásszerűen:
- immun- és szervezeterősítő, magas ásványi anyag tartalommal
- keringési zavarokra ajánljuk
- emésztési zavarok ellenszere, gyomorkarbantartó hatású
- cukorbetegség ellenes
- nemi vágykeltő, impotencia ellen, prosztata panaszokra javasolt
- depresszió ellen is ajánljuk, idegnyugtató hatása van
Mi is a virágpor?
A méhek által közvetlen a virágokról gyűjtött virágpor egy koncentrált táplálék, természetes produktum. A virágpor színe aszerint, hogy milyen növénytől származik, az aranysárgától a sötétbarnáig változik, de lehetnek benne fekete, piros vagy zöld színű szemcsék is. Íze édes, illatos, jellegzetesen szénaszagú.
A virágpor a szó legszorosabb értelmében vett fehérje táplálék. Szinte valamennyi, a szervezet számára alapvető fehérjét tartalmazza, köztük nélkülözhetetlen aminosavakat: hisztidint, triptofánt, metiomint, leucint, lizint, lubaminsavat, cisztint stb. A virágpor a 22 aminosav közül 20-at tartalmaz. Számítások és összehasonlítások alapján ma már bizonyított, hogy a virágpor annyi aminosavat tartalmaz, mint fél kilogramm marhahús vagy 7 tojás, vagyis 30 gramm virágporral a felnőtt emberi szervezet napi aminosav szükséglete fedezhető.
Jelentős mértékben tartalmazza főleg a „B” csoporthoz tartozó vitaminokat is: riboflavint (G vitamin), pridoxint (B6 vitamin), tiamint (B1 vitamin), nikotinsavamidot, pantotensavat, valamint kevesebb „C” és „A” provitamint, folsavat és „P” vitamint.
Közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz, ilyen például a vas, réz, kén, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, mangán, cink, króm, nikkel, szelén, kobalt, lítium. Enzimjei közül a foszfáteazet, az amilázet és az intervázet kell megemlíteni. A lipidikus anyagok közül jelentősebb a cholesterol és a különböző zsírsavak, a szénhidrátok közül a monoszacharidok: a szőlő- és a gyümölcscukor.
Miért virágpor?
A virágpor nem gyógyszer, de aki fogyasztja, egy csodálatos gyógyulás lehetőségét ismerheti meg.
Az orvosokat a világon mindenütt egyre jobban aggasztják a gyógyszerek negatív mellékhatásai, ezért mind nagyobb mértékben térnek vissza a természethez és a tudományos eszközök igénybevételével újraértékelik a régi gyógyszereket.
Ma egyre gyakrabban ajánlják a virágport, mert természetes alkotóelemeit az emberi szervezet közvetlenül hasznosítja.
A virágpor közel fele emészthető fehérje. Teljes növényi étrenden élők számára szinte kötelező, hiszen pótolja - a vegetáriánusoknál sokszor tapasztalható helytelen étkezésből kimaradó - fehérjéket.
Nézd meg (natúr) virágporainkat és "virágporos" termékeinket »
A virágpor gyógyhatásai
A fehérje táplálkozási zavaroknál, májbántalmaknál, emésztési zavaroknál, mint étvágygerjesztő és serkentő, valamint vérszegénységnél ajánlják. Idült fehérjeleromlásoknál, mint májgyulladás, lelki és testi kimerültség eseteinél, lábadozó betegeknél is hasznos táplálék.
A virágpor nem csodaszer (de akár annak is nevezhetnénk), kedvezően hat az emésztőszervekre, a bélműködésre, hozzájárulhat az idegbajok, pszichikai depressziók, dülmirigy-bántalmak, cukorbaj leküzdéséhez, és elvesztett férfiasság visszaszerzéséhez.
Hatékony gyengeség, alultápláltság, immungyengeség esetén, szabályozza az emésztést - hatásos étvágytalanság, hasmenés és székrekedés esetén is - , segít májpanaszokon, serkenti az anyagcserefolyamatokat és a belső elválasztású mirigyek működését, elősegíti a vérképzést, csökkenti a koleszterinszintet, erősíti a szívizmot, segít a méregtelenítésben.
A virágpor 2,71-14,44% zsírt is tartalmaz, melynek mintegy 20%-a telítettlen. Egyes vitaminokkal keverve megakadályozza az érelmeszesedést. Így ezután a virágpor és a méz együttes fogyasztásával (ahogyan a méhek is táplálkoznak) a zsírok a mézben lévő szénhidrátokkal és cukrokkal együtt égnek el.
A virágpor gyomor- és bélbántalmaknál, különösen vastagbélgyulladásnál, hasmenésnél, székrekedésnél, igen jótékony hatású.
De pl. súlyos, idült székrekedést, aranyeret, melyeknél sok esetben a szokványos gyógyszerek hatástalanoknak bizonyultak, virágporral gyógyították meg.
A légzőszervek bántalmainál, (hörghurut, légcsőhurut, asztma) is pozitív hatást vált ki.
Franciaországban az influenzajárvány idején védőgyógyszerként, megelőzésre használják!
Hasonlóképpen sikeresen használható idegesség, magas vérnyomás, vérszegénység, köszvény gyógykezelésére is és az agyvérzés megelőzésére.
Guemes Diaz F. az Apiacta 1975. évi 1. számában a prosztata panaszokban szenvedő betegeknek ajánlja a virágporkezelést. Az általuk kezelt betegeknél 90 %-os sikert értek el, s erősen ajánlják, hogy ezt a gyógymódot vegyék fel az orvosi gyakorlatba.
Töltsd le ingyenes e-könyvünket a virágporról!
Szeretnél még több ismeretre szert tenni virágpor-témában? Akkor add meg az e-mail címed az alábbi űrlapon, és e-mailben elküldjük Neked a virágporról összeállított ingyenes e-könyvünket! Amennyiben azt tapasztalod, hogy nem töltődik be az űrlap (csak üres fehér hátteret látsz fentebb), vagy az űrlap a kitöltés után "Feldolgozás..." állapotban ragad, vagy ha valamiért nem tudsz itt feliratkozni, (azaz nem töltődik be a visszaigazoló oldal az űrlap helyén), akkor kattints ide » így közvetlenül is elérheted az űrlapot!
Hogyan fogyasszuk a virágport?
Mézzel 1:1 és 1:2 arányban kevert virágport meglehetősen jó eredménnyel használták az ideg- és az endokrin mirigy rendszer szabálytalan működése és magas vérnyomás esetében is.
Napi adagja 10-20 gramm, 2-3x1 kiskanál, lehetőleg étkezés előtt.
A virágport az emberi szervezet könnyen hasznosítja, egyedül, de főként mézzel vegyítve, vagy kevés vízbe, gyümölcslébe, joghurtba keverve fogyaszthatjuk, de inkább az utóbbi javasolt. A virágpor az emberi szervezetet a természet nyújtotta legjobb anyagokhoz juttatja. Gondoljunk csak egy dologra: a virágporral etetett méhálcák hat nap alatt testsúlyuk 1500-szorosára növekszenek.
A virágport száraz helyen, jól záródó edényben, vagy zacskóban kell tárolni.