Add le a megrendelésedet 13 óráig, és csomagod akár másnap házhoz szállítja a GLS!

"Almás süti" krémméz 140g (Mézbarlang)

6% liofilizált alma fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezett repce krémmézben

Almás pite ízű finomság. Csak a Mézbarlangban kapható!


Az itt leírtak az emberiség évezredes tapasztalatain alapulnak, de nem minősülnek diagnózisnak vagy kezelési javaslatnak! Mielőtt bárki alkalmazni kezdené magán vagy másokon, feltétlenül kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Gyermekeknek ajánljuk
Rendelhető
2 510 Ft
Egységár: 17 929 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft
Kedvezményeket keres?
Részletek

Az almáról

Az almát, mint hétköznapi gyümölcsöt, mindannyian ismerjük. És valószínűleg ezt a mondást is: minden nap egy alma, az orvost távol tartja. De hogy mennyi az áldásos hatása, és miért érdemes fogyasztani, azt talán kevésbé, itt van néhány ok, amiért kihagyhatatlan az étrendünkből.

Védi a szívet: Már számos tanulmány összefüggésbe hozta az almafogyasztást a szívbetegségek alacsonyabb kockázatával. Egyes eredmények szerint már napi 100-150 gramm alma elfogyasztása jelentősen csökkenthet a szívbetegség, a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás rizikóját. A napi almafogyasztás emellett 27 százalékkal csökkentheti a stroke, és 25 százalékkal a szívbetegség miatti halálozás esélyét.

Jót tesz az emésztőrendszernek: Az alma kiváló pektinforrás. A pektin egy oldható rost, amely javíthatja az emésztést, és megkönnyítheti a székletürítést. A pektin emellett a prebiotikumok közé sorolják, amely azt jelenti, hogy serkenti a bélrendszerben a jótékony baktériumok – az úgynevezett probiotikumok – szaporodását és aktivitását.

Segítheti a fogyást: Az alma magas víz- és rosttartalommal, emellett viszont alacsony kalóriatartalommal büszkélkedhet. Segítségével tehát hosszabb ideig jóllakottnak érezheted magad, ezáltal pedig csökkenthet a napi kalóriabeviteled. Egy kutatás résztvevőinél például megfigyelték, hogy a gyakori almafogyasztás jelentősen csökkentette a testtömegindexet (BMI), egy másik tanulmány pedig a gyorsabb fogyással is összefüggésbe hozta ezt a gyümölcsöt.

Hozzájárulhat a cukorbetegség megelőzéséhez: Napi két alma fogyasztása egyes kutatások szerint akár 36 százalékkal is csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, a napi fél adagnál is kevesebbet fogyasztókhoz viszonyítva. Ennek oka vélhetően a gyümölcsben található flavonoidok magas koncentrációja, amely hozzájárulhat a vércukorszint mérsékléséhez és az inzulinérzékenység fokozásához.

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát: Az alma antioxidánsokban is igen gazdag, ezáltal képes semlegesíteni a rákot okozó szabadgyököket. Az almában lévő fitokemikáliák lassíthatják a rákos sejtek növekedését, illetve gátolhatják azok szaporodását. A magas rosttartalom emellett a vastag- és végbélrák elleni védekezésben is segíthet. A szakértők szerint az almafogyasztás csökkentheti továbbá a mell-, a tüdő-, a prosztata- és bizonyos emésztőrendszeri rákok rizikóját is.

Támogatja az agy egészségét: A gyümölcsökben és zöldségekben található antioxidánsok a kognitív funkciók megőrzésében is segíthetnek. Ennek különösen az idősebbek körében van nagy jelentősége. Az almában lévő egyik antioxidáns, a kvercetin például megóvja az agy neuronjait az oxidatív stressztől, ezáltal pedig segíthet az Alzheimer-kórt megelőzésében.


A fahéjról

Volt, amikor a fahéj értékesebb volt az aranynál. Egyiptomban balzsamozásra és vallási gyakorlatokra, míg a középkori Európában vallási rítusokhoz és az ételek ízesítéséhez használták.

A fahéj gyógyhatásait már évezredek óta nagyra értékelik. Története fűszerként és orvosságként is régre nyúlik vissza. Szinte mindenki által ismert gasztronómiai termék, azonban a pozitív élettani hatásaival már nem mindenki van tisztában.

Ismerjük most meg a fahéj jótékony tulajdonságait.

Gyulladások és baktériumok ellen: A fahéj kéregben három olyan illóanyagkomponens található, amelyeknek komoly egészségügyi hatásai ismertek, ez a fahéjaldehid, a cinnamil-acetát és a fahéjalkohol. A fahéjaldehid az, ami gátolja a véralvadást, javítja a keringést és segíthet a vértisztításban. E tulajdonságának köszönhetően kiválóan lehet vele kezelni a reumás megbetegedéseket, hiszen így csökkenthetők bizonyos gyulladások. Mivel a fahéjkéregnek antimikrobiális tulajdonságai vannak, segít megállítani a káros baktériumok és gombák elszaporodását, amelyek a gombás fertőzésekért és a különböző gyulladásokért felelősek. Antibakteriális tulajdonságát kihasználják az élelmiszerek tartósítása során is.

Vércukorszint kontroll: A fahéj kiválóan képes több mechanizmus révén is csökkenteni a vércukorszintet. Elsősorban ugyanis az étkezés után a véráramba bejutó glükóz mennyiségét képes csökkenteni. Továbbá a fahéj segít javítani a sejtek glükózfelvételét, valamint ezek mellett képes mérsékelni az éhgyomri vércukorszintet is.

Az agy serkentése: A fahéj illata és íze kognitív serkentőként hathat, javítja a memóriát, valamint a vizualitást. Lassítja a szellemi öregedést. A fahéj kiváló forrása az olyan nyomelemeknek, mint a mangán, de rengeteg rostot, vasat és kalciumot is találunk benne.

Szívbetegségek kockázatának csökkentése: A fahéj rendszeres fogyasztásával csökkenthető az összes koleszterin-, a rossz, vagyis az LDL koleszterin- és a trigliceridek szintje, amíg a jó, vagyis a HDL koleszterin szintje stabil marad. Tehát igazán pozitív hatással lehet a szívbetegségek kockázatának csökkenésére.

Védelem rákos megbetegedések ellen: A fahéj fogyasztása pozitív eredményeket mutat a rák megelőzésében és kezelésében egyaránt. Hatását úgy éri el, hogy a rákos sejtek növekedését és a véredények képződését képes csökkenteni a daganatokban, továbbá képes elpusztítani a rákos sejteket.

Kiemelkedő antioxidáns tartalom: A fahéj gazdag igazán erőteljes antioxidánsokban, polifenolokban. Az antioxidánsok azok az anyagok, amelyek képesek megvédeni a szervezetünket és testünket a szabadgyökök által okozott káros oxidatív hatásoktól.


 

A szegfűszegről

Leginkább édes és aromás fűszerként ismert, de a hagyományos orvoslásban is alkalmazták. Az antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag szegfűszeget a hagyományos kínai orvoslásban és az ájurvédikus gyógyászatban tonizálóként használták az immunrendszer erősítésére, gyulladások csökkentésére és az emésztés elősegítésére.

Magas antioxidáns tartalmú: Amellett, hogy számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, a szegfűszeg antioxidánsokban is gazdag. Ezek olyan vegyületek, amelyek csökkentik az oxidatív stresszt, ami hozzájárulhat a krónikus betegségek kialakulásához. A szegfűszeg egy eugenol nevű vegyületet is tartalmaz, amelyről kimutatták, hogy természetes antioxidánsként működik. A C-vitamin és az eugenol egyaránt antioxidánsok, amelyek segíthetnek lassítani a krónikus betegségek kialakulását.

Elpusztíthatja a baktériumokat: A szegfűszegről kimutatták, hogy antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy segíthet megállítani a mikroorganizmusok, például a baktériumok növekedését. Egy kémcsőben végzett vizsgálat kimutatta, hogy a szegfűszeg illóolaja három gyakori baktériumtípust ölt meg, köztük az E. coli-t, amely egy olyan baktériumtörzs, amely ételmérgezést okozhat. Egy 2018-as áttekintés szerint a szegfűszegolaj, és különösen az eugenol alkotóeleme előnyöket mutat a kálium-szorbáttal, nátrium-benzoáttal és más kémiai élelmiszer-tartósítószerekkel szemben az antimikrobiális hatás, a biztonság és az aroma tekintetében, ezért érdemes megfontolni, mint helyettesítő élelmiszer-tartósítószert.

Kimutatták, hogy antibakteriális hatást fejt ki a Gram-negatív baktériumokra, mint például a Pseudomonas aeruginosa, Salmonella, E-coli, valamint a Gram-pozitív baktériumokra, például a Streptococcusra és a Staphylococcusra.

Egy 2009-ben közzétett laboratóriumi vizsgálat során a tudósok azt találták, hogy a szegfűszeg (valamint a fahéj és a szegfűbors illóolajai) szintén hozzájárult a lisztéria növekedésének gátlásához, ami egy másik gyakori baktérium, amelyről ismert, hogy élelmiszer-eredetű betegségeket okoz. Ez azt jelzi, hogy a szegfűszegolaj hasznos lehet az ételmérgezés elleni védelemben is.

Sőt, a szegfűszeg antibakteriális tulajdonságai akár a száj egészségét is elősegíthetik. Egy kémcsöves vizsgálatban a szegfűszegből kivont vegyületekről azt találták, hogy megállítják kétféle baktérium növekedését, amelyek hozzájárulnak az ínybetegséghez. A szegfűszeg antibakteriális tulajdonságai segíthetnek csökkenteni a szájbaktériumok mennyiségét, amelyek pestis, ínygyulladás és üregek kialakulásához vezethetnek. Németországban a "Bizottság E" néven ismert kormányzati szabályozó ügynökség a szegfűszeg használatát száj- és ínygyulladás kezelésére, valamint helyi érzéstelenítőként a fogászatban javasolta.


 

A repcemézről

A repceméz az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú mézünk, ezért is kristályosodik ki már néhány napon belül. Krémes (ránézésre "zsírszerű") állaga miatt hívják krémméznek is. Színe a krémszínűtől a halvány sárgáig terjed. Nagyon édes, de emellett a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata van. A repceméz előnyös sportolóknak és szellemi-fizikai munkát végzőknek is.

A gyakran termelt hazai mézek közül a repceméz az egyetlen méz, amely lúgos kémhatású, ezért gyógyhatása gyomorsav túltengés esetén is megmutatkozik, ilyenkor is ehető, sőt javasolt. Mivel magas a vastartalma, vérszegénység ellen is ajánlott.

A repcemézet (krémmézet) enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávéba, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját. A repce virágpora és méze az egyik a legtáplálóbb a méhek számára is, ugrásszerűen erősödnek tőle a tápértékben dús beltartalma miatt. Hazai fogyasztók a repcemézet elsősorban olcsósága miatt értékelik.

A repceméz főbb hatásai:

  • nagyon alacsony savtartalma miatt gyomorsav túltengésben, gyomorégésben szenvedőknek is ajánlható
  • szervezeterősítő
  • fertőtlenítő
  • gyulladáscsökkentő hatású
  • magas vastartalma miatt vérszegénység ellen is ajánlott

Egyedülállóan magas (6%) alma tartalmával garantáltan kirobbanó ízélményben lesz részed. Tippünk: fogyaszthatod nassolnivalóként, desszertként magában kanalazva, vagy túróhoz, natúr joghurthoz keverve, de túrókrémes süteményekhez vagy palacsintákba töltve is kitűnő választás. A gasztronómiai célú felhasználásának csak a képzeleted szab határt. Ha megkóstolod, biztosan rá fogsz szokni. Intenzív gyümölcsíze mindenkit elvarázsol: olyan, mintha egyenesen napérlelte zamatos almába harapnál.


 

Összetevők: liofilizált alma 6%, repce krémméz 94%, fahéj, szegfűszeg

Kiszerelés: 140 g

Származási hely: Magyarország

 

Átlagos tápérték 100 g termékben:  
Energia 304 kcal
Zsír 0,12 g
Szénhidrát 79,8 g
- amelyből cukrok 78,9 g
Fehérje 0,8 g
0,001 g

Csomagodat már a következő munkanapon kiszállítjuk, ha 13:00 óráig leadod a megrendelésedet, és minden van készleten, amit kértél!

Felhívjuk figyelmedet, hogy a weboldalon és a kiadványainkban szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, az egyes véleményeket pedig az Alaptörvény Szabadság és felelősség fejezete IX. cikkének (1) pontja alapján („Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához”) közöltük. 

Az információk nem használhatók diagnózisként, illetve egészségügyi problémák, betegségek kezeléseként, valamint a felsorolt mézek és egyéb termékek nem helyettesítenek egyetlen gyógyszert sem. Az élelmiszerekről és táplálék-kiegészítőkről adott tájékoztatást nem bírálták el hazai, ill. nemzetközi hatóságok és nem tekinthetők gyógyszernek egyetlen betegség kezelésére és megelőzésére sem. Bármilyen komolyabb életmód-változtatás előtt beszéld azt meg szakemberrel, kérd ki a tanácsát!

 

 

Adatok
Brand:
mb
Tömeg:
299,2 g/db
"Almás süti" krémméz 140g (Mézbarlang)
"Almás süti" krémméz 140g (Mézbarlang)
2 510 Ft