Add le a megrendelésedet 13 óráig, és csomagod akár másnap házhoz szállítja a GLS!

Bio manukamézek

A bio manukaméz egy különleges mézfajta, amely Ausztrália manukafájának virágából származik - garantáltan BIO gazdálkodásból. Prémium minőségű méz kiemelkedő metilglioxál (MGO) tartalommal rendelkezik, természetes módon megtalálható benne, számos jótékony hatással bír az egészségre. Az ország legnagyobb bio manukaméz választékával várunk, ingyenes tanácsadással segítünk megtalálni a legjobb választást. Ha most rendelsz, akár már másnapra megérkezik a csomagod!

A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva »

24 termék 1 24
24 termék 1 24

Bio manukamézek Ausztrália érintetlen területeiről
Korlátozott darabszámban, Magyarországon csak nálunk, a Mézbarlangban!

Bio manaukamézeink a BIOSOTA nevű ausztrál családi méhészetből származnak. Az ausztráliai New South Wales-ben gyűjtik hozzá a nektárt az ottani méhek, mégpedig annak is a leginkább érintetlen természeti területein, ahol az ősi manukafák messze elrejtve nőnek a forgalmas autóutaktól és ipari területektől, ezért lehet a jelenleg Magyarországon kapható legerősebb manukaméz egyben 100%-ban organikus minősítésű is.

A BIOSOTA manukamézei egytől-egyig nyersen és hőkezelés nélkül feldolgozott mézek, ami biztosítja kivételes és egyedülálló ízüket. A BIOSOTA összes biotermékét független teszteléssel hagyták jóvá; szigorú „USDA Organic”, illetve „Australian Certified Organic” minősítésű mézekként.

Sokféle erősségben kaphatóak: MGO 2000+, 1717+, 1200+, 880+ 550+, 300+, 260+, 150+. Ez az MGO szabványjelölés a manuka kilónkénti metilglioxál tartalmát jelöli, milligrammban megadva. Minél magasabb arányban tartalmazza a méz ezt a metilglioxál nevű összetevőt, annál erősebb a méz hatása. Összehasonlításképp, a közkedvelt hazai akácméz MGO tartalma például csupán 0-10 milligramm között van. 


A manukaméz egy lehetséges megoldás, ha nem érsz rá betegnek lenni
Az ország legnagyobb manukaméz-választékával vár a Mézbarlang!

Az Új-Zélandról, illetve Ausztrália délkeleti területeiről származó, ritka manukamézről úgy tartják, hogy ez lehet az egyik leghatásosabb immunerősítő, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású természetes antibiotikum. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva » A manukamézet természetes édesítőszerként változatos étrend részeként fogyaszthatjuk. Magasabb MGO tartalmú mézek alkalmasak lehetnek intenzívebb használatra, míg alacsonyabb MGO tartalmú mézek mindennapi fogyasztásra ajánlottak.

A manukaméz egy természetes és finom módja a mindennapi étrendkiegészítésének. Segíthet az általános jólét fenntartásában és támogathatja az egészséges életmódot. A méz természetes összetevői, beleértve az MGO-t, hozzájárulhatnak a méz antioxidáns és antimikrobiális tulajdonságaihoz.

A manukamézet az Új-Zélandi méhek a teafafélék közé tartozó manukacserjék (Leptospermum scoparium) nektárjából készítik, mely csupán hat héten át virágzik. A manukaméz a hatásosságát a benne található metilglioxál nevű összetevőnek köszönheti, amelyet MGO vagy UMF szabványjelölés jelez az eredeti, minősített manukamézek csomagolásain.

A manuka méz MGO tartalma különböző szinteken van jelen, ami segít meghatározni a méz tisztaságát és koncentrációját. Az MGO szintek alapján különböző kategóriákba sorolják a manuka mézet, mint például MGO 100+, MGO 260+, MGO 300+, MGO 550+, MGO 800+, MGO 1200+, MGO 1717+ és akár MGO 2000+.

Nálunk, a Mézbarlangban kizárólag bevizsgált, nemzetközi szabványjelöléssel ellátott manukamézeket találsz, köztük többféle bioterméket és az országban jelenleg kapható legerősebb manukamézet (MGO 1717+ hatóanyagtartalommal). Minél magasabb arányban tartalmazza a méz a metilglioxál nevű hatóanyagot, annál nagyobb a csomagoláson feltüntetett UMF vagy MGO számjelzés. Összehasonlításképp, a közkedvelt hazai akácméz MGO tartalma például csupán 0-10 milligramm között van.

Magas MGO tartalmának köszönhetően a manukamézről azt tartják, hogy még a legsúlyosabb, akut és krónikus betegségekkel szemben is képes lehet felvenni a harcot, ideértve az antibiotikumokra rezisztens szuperbaktériumokat, húsevő baktériumokat és a legellenállóbb vírusokat éppúgy, mint a kellemetlen gombás megbetegedéseket vagy a szervezetben fellépő erős gyulladásokat, amikkel szemben szintén hatásos lehet. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva »

Kellemes, datolyára vagy karamellre emlékeztető finom íze és krémesebb állaga miatt a manukamézet a gyerekek is szívesen megeszik. Mindegyik manukamézre igaz, hogy 100%-ban természetes és mellékhatásoktól mentes megoldást kínálhat az egészséged megőrzésére vagy a gyógyulás gyorsítására, és túladagolni sem lehet.

A manukaméz tehát egy különleges és természetes élelmiszer, amely gazdag történelmi és kulturális háttérrel rendelkezik. A minőségi kategóriák és a változatos felhasználási módok lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb típust és módot a fogyasztására.


Olvasd el ezeket is, ha még többet szeretnél megtudni a manukamézről:

    Figyelmeztetések és megjegyzések: a manuka méz fogyasztása előtt mindig konzultálj egészségügyi szakemberrel, különösen, ha speciális egészségügyi állapotaid vannak, vagy gyógyszereket szedsz. Ne lépd túl az ajánlott napi mennyiséget, és tartsd be a fogyasztási javaslatokat.