Bogáncs (Acat) méz
Bogáncs (acat) méz
A bogáncsméz semmilyen más mézzel össze nem hasonlítható, fantasztikusan finom, egyedi ízvilágú, igen édes, illatos méz. Gyorsan kristályosodik, lenyűgöző íze szinte mágnesként vonzza a mézkedvelőket.
Amennyiben többet szeretnél olvasni a bogáncsmézről és hatásairól, görgess le a termékek alatti részhez.
Bogáncsméz, a zord külső mögötti ízvarázs
A bogáncs, vagy népiesebb nevén acat (aszat) egy ismert gyomnövény. Ráadásul elég agresszív fajta, a kukoricaföldek termelőinek komoly gondot okoz. Látványra sem igazán meggyőző, és valóban „harcias” növény, szúr-csíp ha hozzáérünk. Mégis ezt az agresszivitást és kellemetlen külsőt nyomban elfelejti az ember, amikor megkóstolja a virágaiból gyűjtött nektárból készült mézet.
Ez az ízvilág egyedi és különleges, egyszerre karamellás és gyümölcsös, maga a méz magas ásványi anyag tartalmú, sötétebb színű és selymesen csillogó. Ajánljuk mindazoknak, akik igazi különlegességre vágynak, mivel garantáltan maradandó ízélményt okoz, és emlékeztet minket arra, hogy a természet nem ismeri a „haszontalan” fogalmát, csak néha kerülő utakon jutunk el a lehetőségeinkhez.