Virágpor
Virágpor, a kiváló fehérjeforrás
A virágpor egyike a legfontosabb növényi fehérjeforrásoknak, többségében aminosavak formájában, amelyek közvetlenül felszívódnak az emésztőrendszerben, anélkül, hogy a test erőfeszítésnek lenne kitéve. Így egy kiváló fehérjeforrást jelent, különösen vegetáriánusok vagy a böjtöt tartók számára. A nyers virágpor komplex összetétele révén egy teljesen természetes, a szervezetünk számára nagyon jótékony hatással bíró táplálékot jelent. Amennyiben többet szeretnél olvasni a virágporról és fogyasztásáról, görgess le a terméklista alatti részhez.
Ha egy bizonyos virágporos termékcsoportunkra vagy kíváncsi, kattints a négyzetes képekre:
Miért egyél virágport?
A virágpor az a finom por, amely a virágok porzóin alakul ki és a megtermékenyítéséhez szükséges. Ezt a virágport gyűjtik össze a méhek, amit kis granulátumokká formáznak és hátsó lábacskáikon szállítanak.
A virágpor a kaptár egyik legkomplexebb eledele, kutatók világszerte az egyik legtisztább élelmiszernek tartják. Már az ókori egyiptomiak és kínaiak orvosságként és a szervezet egészségének fenntartásában használták. Napjainkban a nyers virágpor jótékony hatásait számos klinikai és laboratóriumi kutatások támasztják alá.
Fogyasztási módok:
- A száraz virágpor viszonylag kemény szemcsékből áll. Magában fogyasztva alaposan össze kell rágni és úgy lenyelni. Ez a módszer többnyire csak felnőtteknél lehetséges, a gyerekek kevésbé szeretik ilymódon.
- A száraz virágport célszerű előtte feloldani. Lehet egy dl vízbe tenni egy kis mézzel, majd 15-20 perc múlva felkeverni és meginni. Lehet víz helyett gyümölcslevet, teát, joghurtot is használni, mindenki próbálja ki és ízlésének megfelelően használja. Ugyanez vonatkozik a gyerekekre is.
- A nyers virágpor sokkal könnyebben fogyasztható, a fagyasztóból a szádba véve egyből elolvad! És semmi hideg hatás, akármilyen meglepő is. Gyerekeknek is élmény lehet a nyers virágpor! Próbáld ki, melyik ízlik neki és azt fogyassza! Egyébként ezt is lehet folyadékba tenni. Egyből elolvad és egyből meg lehet inni.
Bővebben itt olvashatsz a virágporról »