Hócserje méz
Hócserje méz
A hócserje fa (Eucryphia lucida, Eucryphia milligani) Tasmánia (Ausztrália és Új-Zéland közötti sziget) leggyakoribb és egyben legértékesebb mézadó fája. Ezt a krémes állagú mézet "csak úgy", magában érdemes fogyasztani, így jön elő a különleges ízorgia. Most felfedezheted, egy próbát mindenképpen megér.
Amennyiben többet szeretnél olvasni a hócserje mézről és hatásairól, görgess le a termékek alatti részhez.
Hócserje krémméz: Tasmánia kincse
A hócserje méz kétségtelenül a "mézek vörösbora". A tiszta, szennyezetlen esőerdőben növő hócserje (Leatherwood) mézének íze, akár a virágának illata, egyedien különleges, lehetetlen leírni néhány szóval. "A füled kettéáll tőle, ha megkóstolod" - mondta egyik kollégám, amikor megkóstolta! "Szűzies friss tavaszi illat és íz" - mondta a másik. Én sem tudok jobbakat mondani róla...
A finom borra azt mondják, hogy "szép". A hócserje virágának méze olyan, mint a szőlőszemekből készült vörösbor. Eszenciája a virágnak, az ínyencek által elismerten az egyik "legszebb" méz a világon. Mellette az egyik legritkább is. A krémes állagú mézet "csak úgy", magában érdemes fogyasztani, így jön elő a különleges ízorgia. Most felfedezheted, egy próbát mindenképpen megér.
"A hócserje méz csodálatos. Tömény virágillat és hihetetlenül karakteres íz.
Egyéniség. Nekem nagyon bejött." (Németh Zsolt)