Add le a megrendelésedet 13 óráig, és csomagod akár másnapra megérkezik!

Méhmérges mézek

A csodás manuka, Neked: méhmérges manukamézek

A manukaméz egy különleges mézfajta, amelyet az Új-Zélandon és Ausztrália bizonyos területein honos manukafa virágának nektárjából gyűjtenek a méhek. E méz egyedi tulajdonságai közé tartozik a magas metilglioxál (MGO) tartalom, amely természetes módon fordul elő benne, és amely alapján különböző minőségi kategóriákba sorolják őket. Méhméreggel kombinálva sokféle egészségügyi problémára jelenthet megoldást, vagy segíthet a megelőzésben, főként mozgásszervi panaszok esetén. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva »

Amennyiben többet szeretnél olvasni a manukamézről, görgess le a termékek alatti részhez. 

4 termék 1 4
4 termék 1 4

A méhméreg akár segíthet az ízületi és izomproblémáidon is

Mindegyik fentebb látható termékünknek a fő összetevője a manukamézbe kevert, egyedülálló jótékony tulajdonságokkal rendelkező méhméreg, mely segítheti az ízületek és izmok egészségének megőrzését, javíthatja azok mozgékonyságát, illetve támogathatja az egész immunrendszert.

Tapasztalatok szerint a méhméreg az alábbi esetekben hatásos lehet:

  • ízületek és izmok mozgási képességének javítása
  • ízületi gyulladások
  • idegi rendellenességek
  • köszvény
  • ízületek és izmok reumás betegségei
  • artritisz
  • artrózis (ízületi kopás)
  • akut és krónikus hátfájás
  • sportsérülések
  • inak megerőltetése
  • segítheti a normális vérkeringést
  • támogathatja a fizikai erőnlétet és jó közérzetet
  • antioxidáns hatása lehet
  • erős fájdalomcsillapítóként működhet
    • támogathatja az immunrendszert.


    Összefoglalva a méhméreg egyrészt kitűnő megoldás lehet ízületi betegségekben szenvedőknek és sportolóknak, fizikai munkát végzőknek is. Emellett fontos kiemelni, hogy ezek akár meg is előzhetőek a méhmérges termékek fogyasztásával, alkalmazásával.

    (Nyilatkozatunkat a termékleírásokról itt olvashatod »)


    A manukaméz egy lehetséges megoldás, ha nem érsz rá betegnek lenni
    Az ország legnagyobb manukaméz-választékával vár a Mézbarlang!

    Az Új-Zélandról illetve Ausztrália délkeleti területeiről származó, ritka manukamézről úgy tartják, hogy ez lehet az egyik leghatásosabb immunerősítő, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású természetes antibiotikum. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva » A manukamézet természetes édesítőszerként változatos étrend részeként fogyaszthatjuk. Magasabb MGO tartalmú mézek alkalmasak lehetnek intenzívebb használatra, míg alacsonyabb MGO tartalmú mézek mindennapi fogyasztásra ajánlottak.

    A manuka méz egy természetes és finom módja a mindennapi étrendkiegészítésének. Segíthet az általános jólét fenntartásában és támogathatja az egészséges életmódot. A méz természetes összetevői, beleértve az MGO-t, hozzájárulhatnak a méz antioxidáns és antimikrobiális tulajdonságaihoz.

    A manukamézet az Új-Zélandi méhek a teafafélék közé tartozó manukacserjék (Leptospermum scoparium) nektárjából készítik, mely csupán hat héten át virágzik. A manukaméz a hatásosságát a benne található metilglioxál nevű összetevőnek köszönheti, amelyet MGO vagy UMF szabványjelölés jelez az eredeti, minősített manukamézek csomagolásain.

    A manuka méz MGO tartalma különböző szinteken van jelen, ami segít meghatározni a méz tisztaságát és koncentrációját. Az MGO szintek alapján különböző kategóriákba sorolják a manuka mézet, mint például MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+, MGO 550+, MGO 800+, MGO 1200+, MGO 1717+ és akár MGO 2000+.

    Nálunk, a Mézbarlangban kizárólag bevizsgált, nemzetközi szabványjelöléssel ellátott manukamézeket találsz, köztük többféle bioterméket és a világ két legerősebb manukamézét (MGO 2000+ és MGO 1717+ hatóanyagtartalommal). Minél magasabb arányban tartalmazza a méz a metilglioxál nevű hatóanyagot, annál nagyobb a csomagoláson feltüntetett UMF vagy MGO számjelzés. Összehasonlításképp, a közkedvelt hazai akácméz MGO tartalma például csupán 0-10 milligramm között van.

    A világ két legerősebb bio manukamézét ráadásul különleges violet üvegben kínáljuk. Az egyedülálló ibolyaszínű biofotonikus üveg sokáig képes megtartani a méz természetesen friss állapotát, energetikáját és hatóanyagtartalmát, mintha egyenesen most vettük volna ki a kaptárból. Limitált kiadásban elérhetőek!

    Magas MGO tartalmának köszönhetően a manukamézről azt tartják, hogy még a legsúlyosabb, akut és krónikus betegségekkel szemben is képes lehet felvenni a harcot, ideértve az antibiotikumokra rezisztens szuperbaktériumokat, húsevő baktériumokat és a legellenállóbb vírusokat éppúgy, mint a kellemetlen gombás megbetegedéseket vagy a szervezetben fellépő erős gyulladásokat, amikkel szemben szintén hatásos lehet. A manukaméz lehetséges jótékony hatásait igazoló tudományos publikációk listáját megtekintheted ide kattintva »

    Kellemes, datolyára - karamellre emlékeztető finom íze és krémesebb állaga miatt a manukamézet a gyerekek is szívesen megeszik. Mindegyik manukamézre igaz, hogy 100%-ban természetes és mellékhatásoktól mentes megoldást kínálhat az egészséged megőrzésére vagy a gyógyulás gyorsítására, és túladagolni sem lehet.

    A manuka méz tehát egy különleges és természetes élelmiszer, amely gazdag történelmi és kulturális háttérrel rendelkezik. A minőségi kategóriák és a változatos felhasználási módok lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb típust és módot a fogyasztására.


    Végül íme néhány tapasztalat vásárlóinktól a manukamézről:

    "Férjem meglepetésként rendelt részemre manukamézet. Nagyon jó, pozitív tapasztalatom van, éppen a megfázásos időszak elején jártunk, 1-2 nap alatt teljesen rendbe hozott, nagyon nagy az antibakteriális hatása. Mindemellett igen finom, nagyon nagy önfegyelemre van szükség, hogy az előírt mennyiséget ne lépjem túl. Egyébként ínyenc mézfogyasztók vagyunk. A Mézbarlangból már több alkalommal vásároltunk, eddig még a minőségben nem csalódtam."  (Kiss Gáborné, Budapest) 

    "Miután komoly gyógyszerérzékenységgel küzdök, mindig figyelemmel kísérem az egyéb lehetőségeket. Szerencsére évekkel ezelőtt rátaláltam a manukamézre, ami nekem nagyon bevált. Tapasztalataimat megosztottam családtagjaimmal és barátaimmal, azóta ők is elégedett fogyasztók."  (Varga Istvánné, Szeged) 

    "Influenzás betegség után korábban négy-öt heti köhögés következett, amelyen az orvos által felírt köhögéscsillapítók sem tudtak segíteni. Ezek után a manukaméz MGO 300-zal próbálkoztam. Három napos használat után a köhögés teljesen elmúlt, és azóta sem jelentkezett." (Dudás Jenő, Pécs)

    "Manuka 300-ast fogyasztok kb. egy hónapja. Csak jót tudok róla mondani. Az íze finom, nekem úgy érzem segít a gyomor- és emésztési problémáim megoldásán. Azóta jobban alszom és jobb az étvágyam." (Balla Dömötörné)  

    "Jelenleg kétféle Apihealth Manukamézet fogyasztok, a Manuka GlucoVENZ-t (méhméreggel, glükozaminnal) és a Manuka VENZ -t (méhméreggel és Ginzenggel). Csökkentek a fájdalmaim, és jobb lett az általános közérzetem is. Megelőzésre is kiváló, és nem elhanyagolható, hogy mindkettőnek nagyon finom íze van. Most szeretném kipróbálni a propoliszkivonatos manukát is, szintén ettől a gyártótól. Szerintem ebben sem fogok csalódni." (Horváth Ferencné)

    "Testvéremnek vásároltam a Manukaméz 600-ast, és mikor épp nem volt gyógyszere mert elfogyott, akkor sem rosszabbodott az állapota. Hála a méznek! Sajnos chron beteg a testvérem, és az állapota javult a méz fogyasztása alatt, ezért is rendelem mindig újra!"  (Szabó Szilvia, Tatabánya)

    "A családban leginkább a 300-as mézet használjuk, lévén felnőtteknek megelőző dózis, gyermeknek gyógyító hatású. Mivel kislányunk másodikba jár, ahol nagyon sok a beteg gyerek, kicsi előjeleknél is már ezt adjuk neki. Tavaly, amikor még nem használtuk, állandóan beteg volt, idén még egyszer sem. Úgy, ahogy mi, felnőttek sem, köszönhetően a méznek." (Szőke Beáta, Törökbálint)


    Olvasd el ezeket is, ha még többet szeretnél megtudni a manukamézről:

        Figyelmeztetések és megjegyzések: a manuka méz fogyasztása előtt mindig konzultálj egészségügyi szakemberrel, különösen, ha speciális egészségügyi állapotaid vannak vagy gyógyszereket szedsz. Ne lépd túl az ajánlott napi mennyiséget, és tartsd be a fogyasztási javaslatokat.